fbpx

Valmistamme Suomessa laadukkaita neuleita luomupellavasta ja merinovillasta 

Vastuullista muotia

Valmistamme kaikki näillä sivuilla esitellyt tuotteet omassa neulomossamme Liedossa. Käytämme materiaaleina luonnonkuituja. Langat ovat 100% merinovilla ja 100% luomupellava.

Suomalainen pellavaneule

Valmistamme neuleita pellavasta. Käyttämämme pellava on luomupellavaa, joka tulee meille Italiasta. Valmistamme pellavajakkuja, pellavapuseroita, pellavatunikoita ja pellavamekkoja.

Pellavaneuleen hankinta osoittaa vastuullisuutta

Pellava on vanhimpia viljelykasveja. Sitä on käytetty materiaalina tuhansia vuosia. Pellavan ominaisuudet ovat miellyttäneet ihmisiä kautta aikojen. Pellavakuidut ovat suurelta osin selluloosaa kuten puuvillankin. Kemialliset ominaisuudet ovat suunnilleen samat kuin puuvillan. Näiden materiaalien viljely eroaa kuitenkin paljon toisistaan. Siinä kun puuvilla tarvitsee suuria määriä kasteluvettä, pellava viihtyy kuivahkoilla kasvupaikoilla, eikä se vaadi keinokastelua. Pellavan viljely suojelee pohjavesiä. Kasvinsuojeluaineiden käyttö on vähäistä. Meidän käyttämämme langan valmistaja ei käytä lainkaan kemiallisia torjunta-aineita.

Pellavaneule on nyt muotia

Vaikka pellava muistuttaa kemialliselta koostumukseltaan puuvillaa, pellavan rakenne on kuitenkin huokoisempi kuin puuvillan ja kosteus imeytyy pellavaan paremmin.  Pellava on likaa hylkivää, kulutusta kestävää, hengittävää, hyvin kosteutta imevää ja lämpöä johtavaa. Pellavasta valmistettu neule tuntuu lämpöiseltä viileässä ja viileältä lämpimällä ilmalla. Pellavakuitu on lujaa, mutta sen taittumisen kesto on heikkoa ja se on kuituna jäykkää. Kudottu pellavakangas rypistyy herkästi. Jäykkyytensä ja heikon taivutuskestonsa tähden pellavan neulominen on teknisesti melko vaativaa. Neule kuitenkin muodostaa elastisen sidoksen, jonka ansiosta pellavaneulos ei rypisty kankaan tavoin yhtä herkästi. Hanki omasi kaupastamme ja koe pellavan ylellinen tuntu.

Merinovilla neuleet

Valmistamme merinovillaisia neulejakkuja, merinovillaisia villapuseroita ja merinovillaisia asusteita. Näitä asusteita ovat pipot, kaulahuivit ja lapaset.  Monet valmistamistamme merinovillaneuleista ovat Kaislakerttu Lehtovaaran suunnittelemia. Valmistamme myös Helsingin sanomien ideoimia Ruma totuus villapaitoja, joiden materiaali on myös merinovillaa. Näiden Ruma totuus villapaitojen myynnistä maksamme John Nurmisen säätiölle 10%, Tämä menee Itämeren suojeluun.

Villaneuleiden valmistus

Kaislakertun suunnittelemissa neuleissa käytämme runsaasti värejä. Niiden valmistamisessa käytämme hieman poikkeavaa neuletekniikkaa ja erikoista neulekonetta. Tämän erityiskoneen ansiosta pystymme käyttämään poikkeavan paljon värejä yhdessä neuleessa. Yksi neulepusero voi sisältää jopa 22 eriväristä lankaa.

Asiakkailtamme

 

Pellavatunika musta

Tähdet

 

 

Lauriina

Tilaus sujui erinomaisesti ja paketti saapui lähipostiin nopeasti! Pellavatunika vastasi odotuksiani täysin ja on ihanan kevyt ja pehmeä päällä. Kiitos!

 

Forest villapusero

Tähdet

 

 

Julia

Forest-neule tuli todella nopeasti perille lähipostiin ja vastasi erinomaisesti odotuksiani! Materiaali tuntuu pehmeältä ja miellyttävältä päällä, ei kutita toisin kuin moni muu villapusero. Käytän kokoja S ja M, ja tilasin Forest-neuleesta S-koon, mikä sopi päälleni hyvin (jäi sopivasti väljäksi, miten mielelläni villapuseroitani pidän). Kaiken kaikkiaan ihana tuote!

 

Meriaiheinen villapusero

Tähdet

 

 

Kaisa M.

Neule on todella kaunis, laadukkaan tuntuinen, ihanan pehmeä ja huolellisesti viimeistelty. Voin lämpimästi suositella! Tilaaminen oli helppoa ja toimitus todella nopea. Lisähuomiona vielä se, että neule on varsin väljää mitoitusta. Itselleni (M-L-kokoiselle, 175 cm pitkälle) s-koko oli hihoista ja hartioista sopiva, mutta muuten melko over-sized.

Ota yhteyttä

Markku

[email protected]

+358 44 0244111

?
Tämä sivusto kerää tietoa Google Analyticsilla. Hyväksy. Hylkää.
×