Valmistamme Suomessa laadukkaita neuleita luomupellavasta ja merinovillasta 

Miksi ennakkotilaus?

Vastuullisuus

Pyrkimyksemme on toimia vastuullisesti kaikin keinoin luontoa säästäen. Viime aikoina on alettu kiitettävästi kiinnittämään huomiota vaateteollisuuden ongelmiin. Esimerkiksi Martat kirjoittavat näistä ongelmista sivuillaan.

Luontoystävällisyys

Vaatteiden elinkaari on riippuvainen useista eri tekijöistä. Materiaalien valinnalla voidaan vaikuttaa vaateiden ikään ja luonnon kuormittavuuteen. Suosimme luonnon materiaaleja esimerkiksi niiden hyvien ominaisuuksien ja uusiutuvuuden takia. Mikromuovin haitat ovat tulleet meille kaikille tunnetuiksi ja pyrimme välttämään keinokuitujen käyttöä, aina kun se on mahdollista. Luonnon materiaalienkin tuottamisessa on luonnon kannalta eroa ja olemme pyrkineet huomioimaan myös tämän tekijän materiaaleja valitessamme.

Tapamme toimia

Vaikka olemme pyrkineet valitsemaan mahdollisimman luontoystävällisellä tavalla valmistettuja lankoja, kaikkea valmistuksen yhteydessä syntyvää haittaa luonnolle on lähes mahdotonta välttää.  Sen tähden pyrimme valmistuksessa keskittymään todelliseen tarpeeseen. Mikäli valmistaisimme kaikki tuotteet etukäteen, jotta kuluttajat saisivat haluamansa välittömästi, aiheutuisi siitä virhearviointeja ja sen mukana turhaa tuottamista.

Tule mukaan vastuunkantamiseen

Me siis haastamme sinut mukaan tähän vastuullisuuteen odottamalla muutaman päivän tuotteesi valmistumista. Tämä antaa sinulle kuitenkin, niin halutessasi, mahdollisuuden vaikuttaa valitsemaasi neuleeseen. Ilmoitamme jokaisen tuotteen kohdalla valitsemasi ´tuotteen ja koon mittoja. Jos haluat vaikuttaa vaikkapa hihan pituuteen, pyrimme toteuttamaan toiveesi mahdollisuuksiemme mukaan.

Vastuullista muotia

Valmistamme kaikki näillä sivuilla esitellyt tuotteet omassa neulomossamme Liedossa. Käytämme materiaaleina luonnonkuituja. Langat ovat 100% merinovilla ja 100% luomupellava. Me teemme tuotteet vasta saatuamme tilauksen. Pyrimme näin säästämään luontoa ja välttämään turhaa valmistusta. Outlet sivuilta löydät yksittäisiä valmiina  tuotteita, joita useasti myymme alennuksella. Toimitamme tuotteet pääsääntöisesti 2 – 14 päivän kuluessa tilauksesta. Haastamme sinut mukaan vastuullisuuteen odottamalla hetken tuotteesi valmistumista.

Merinovilla neuleet

Valmistamme merinovillaisia neulejakkuja, merinovillaisia villapuseroita ja merinovillaisia asusteita. Näitä asusteita ovat pipot, kaulahuivit ja lapaset.  Monet valmistamistamme merinovillaneuleista ovat Kaislakerttu Lehtovaaran suunnittelemia.

Villaneuleiden valmistus

Kaislakertun suunnittelemissa neuleissa käytämme runsaasti värejä. Niiden valmistamisessa käytämme hieman poikkeavaa neuletekniikkaa ja erikoista neulekonetta. Tämän erityiskoneen ansiosta pystymme käyttämään poikkeavan paljon värejä yhdessä neuleessa. Yksi neulepusero voi sisältää jopa 22 eriväristä lankaa.

Villatakki

Merinovillasta valmistettu neuletakki. Monivärisyytensä ansiosta sopivat yhteen usean erivärisen asukokonaisuuden kanssa

Villapusero

 

100% merinovilla. Mukavan pehmoinen neule. Viilaneule on mukava vaate moneen menoon

Hihaton neule

 

Neuleliivi 100% merinovillasta ja kevyt viitta 60% merinovillasta

Villapipo

Ihanan pehmeä 100% merinovilla antaa pipolle ylellisen tunnun.

Lapanen

Mukava lapanen 100% meronovillasta

Kaulaliina

Merinovilla on erinomainen materiaali kaulahuiviin. Pehmeä ja miellyttävän lämmin.

Suomalainen pellavaneule

Valmistamme neuleita pellavasta. Käyttämämme pellava on luomupellavaa, joka tulee meille Italiasta. Valmistamme pellavajakkuja, pellavapuseroita, pellavatunikoita ja pellavamekkoja.

 

Pellavaneuleen hankinta osoittaa vastuullisuutta

Pellava on vanhimpia viljelykasveja. Sitä on käytetty materiaalina tuhansia vuosia. Pellavan ominaisuudet ovat miellyttäneet ihmisiä kautta aikojen. Pellavakuidut ovat suurelta osin selluloosaa kuten puuvillankin. Kemialliset ominaisuudet ovat suunnilleen samat kuin puuvillan. Näiden materiaalien viljely eroaa kuitenkin paljon toisistaan. Siinä kun puuvilla tarvitsee suuria määriä kasteluvettä, pellava viihtyy kuivahkoilla kasvupaikoilla, eikä se vaadi keinokastelua. Pellavan viljely suojelee pohjavesiä. Kasvinsuojeluaineiden käyttö on vähäistä. Meidän käyttämämme langan valmistaja ei käytä lainkaan kemiallisia torjunta-aineita.

 

Pellavaneule on nyt muotia

Vaikka pellava muistuttaa kemialliselta koostumukseltaan puuvillaa, pellavan rakenne on kuitenkin huokoisempi kuin puuvillan ja kosteus imeytyy pellavaan paremmin.  Pellava on likaa hylkivää, kulutusta kestävää, hengittävää, hyvin kosteutta imevää ja lämpöä johtavaa. Pellavasta valmistettu neule tuntuu lämpöiseltä viileässä ja viileältä lämpimällä ilmalla. Pellavakuitu on lujaa, mutta sen taittumisen kesto on heikkoa ja se on kuituna jäykkää. Kudottu pellavakangas rypistyy herkästi. Jäykkyytensä ja heikon taivutuskestonsa tähden pellavan neulominen on teknisesti melko vaativaa. Neule kuitenkin muodostaa elastisen sidoksen, jonka ansiosta pellavaneulos ei rypisty kankaan tavoin yhtä herkästi. Hanki omasi kaupastamme ja koe pellavan ylellinen tuntu.

Pellavapusero

 

Neule pellavasta, mukava pitovaate. Lämmin viileässä ja vilpoinen kuumassa, sellainen on pellava neuleena.

Pellavatunika

Luomupellavasta neulottu tunika on miellyttävä vaate. Laskeutuva ja kevyt, ylellinen tuntu.

Pellavamekko

 

Neulottu mekko pellavasta, kiva vaate.

Pellavatakki

 

Pellava sopii hyvin neuleen materiaaliksi. Ei rypisty kankaan tavoin. Hyvin hoidettuna pitkäikäinen vaate.

Etgraf pellavaneule

 

Vuonna 1991 alkunsa saanut Etgraf mallisto sai uuden elämän liittyessään mallistoomme. Kehitimme villanauleiden lisäksi malliston 100% luomupellavasta ja tulos on fantastinen. Kokeile itse!

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.

Etgraf villaneule

 

Design Marja-Riitta Bottas ja Mikko Aimo-Koivisto. Näin he itse kertovat malliston historiasta Facebook sivuillaan: ” Etgraf on aloittanut toimintansa 1991 Saaristomerellä, Houtskarissa. Saaressa asuessamme suunnittelimme ja valmistimme kuviollisia neuleita. Palasimme Helsinkiin vuonna 1996. Meillä oli kolmen vuoden ajan työhuonemyymälä Eerikinkatu 15:ssä.

Syksyllä 2020 aloitimme yhteistyön Tuoriniemi Dreams Oy:n kanssa. Tuoriniemi tuotteistaa kuviosuunnittelumme luonnonmateriaaleihin, merinovillaan ja luomupellavaan.

Neuleiden myynti: https://tuoriniemi.fi/

Etgraf kuvien mallina Jasmin.”

HS villapusero

 

Valmistamme Helsingin sanomien ideoimia Ruma totuus villapaitoja, joiden materiaali on 100% merinovilla. Näiden Ruma totuus villapaitojen myynnistä maksamme John Nurmisen säätiölle 10%, Tämä menee Itämeren suojeluun.

Asiakkailtamme

 

Villapusero

Tähdet

 

 

Dr. Schlimmer Carsten (varmistettu kirjoittaja)  

I am very very happy with this sweater. The craftsmanship is outstanding, the quality absolutely spot on. Fine material and perfect fit. Every time again, especially with this supportingly and friendly service by Markku.
I can highly recommend the store and the products.

 

Stadtkirchen pellavatunika

Tähdet

 

 

Heli (varmistettu kirjoittaja)  

Tunika hengittää hyvin ja on oikein luonnikas päällä. Sain erinomaista palvelua Tuoriniemeltä kun jouduin omasta virhearviostani johtuen vaihtamaan tunikan kokoa. Sain neuvoja ja nopeasti oikein kokoisen tunikan käyttööni.
Lempivaate!

 

Valkoinen villatakki

Tähdet

 

 

Jan Cardwell (varmistettu kirjoittaja)  

Received my sweater today and it is even more beautiful in person. Excellent quality and the fit is perfect. If I could I would order one of everything! Communication via email was very helpful with ordering.

 

House villapusero

Tähdet

 

 

Jenni  

Ihastuin tähän House-kuosiin nähtyäni sen täällä verkkokaupassa villatakkien puolella. Halusin itselleni kuosista villapaita-version, mutta sellaista en löytänyt valmiina verkkokaupasta. Otettuani yhteyden myyjään, he ilokseni toteuttivat tämän erikoistoiveeni ja sain tästä itselleni city-henkisen villapaidan, joka on samalla tyylikäs ja lämmin!

 

Merinovilla pipo woolen

Reindeer woolen pipo

Tähdet

 

 

Jenni (varmistettu kirjoittaja)  

Aivan mahtava laatu ja niin pehmeä! Näihin tuotteisiin jää helposti koukkuun. Tilasin aluksi vain tämän pipon, joka lunasti paikkansa kylmien ilmojen luottohattuna. Pitää tuulen loitolla eikä hiosta. Istuu hyvin päähän. Halutessaan tähän sai myös tupsun. Suosittelen ostamaan samantien myös sarjaan kuuluvan huivin. Oli haaste löytää uniikkiin hattuun sopiva huivi ja lopulta päädyin tilaamaan sarjan oma huivi. Hattu ja huivi sopivat yhteen eivätkä ole liian kirjavat. Yksivärisen takin kanssa tekevät kokonaisuudesta tyylikkään. Suosittelen lämpimästi!

 

HS-Ilmastonmuutos villapaita

HS runa totuus villapaidat

Tähdet

 

 

Hurmi Juhani (varmistettu kirjoittaja)  

Kiitos pusero tuli hyvin nopeasti olin aivan yllättynyt. Tiedän entuudestaan, että tämä on hyvä sillä olen pitänyt aikaisemmin tilaamaani puseroa jo kauan. Tilasin HS:n puseron heti kun niitä tarjottiin. Teiltä löytyy paljon kauniita tuotteita, joita vaimoni tässä pähkäilee ,että minkä niistä valitsisin.

 

Korkealaatuinen neuletakki merinovillaa

Tähdet

 

 

marjaleenakumpulainen (varmistettu kirjoittaja)  

Sain postis tämän takin , Jonka tilasimme syntymäpäivä- lahjaksi pirteälle 90 vuotiaalle. Se on todella kaunis, ja tiedän jotta hän on iloinen saadessaan sen.

 

Musta villatakki

Tähdet

 

 

VB  

Aivan uskomattoman lämmin ja ihana, tiiviistä mutta kuohkeasta langasta tehty villatakki. Vaikuttaa niin hyvälaatuisella, että kestää varmasti hyvänä vuosia.

Inna  

Niin kovin pehmeä ja hyvälaatuinen villatakki! Ihana tuote!

Joki pellavapusero sininen

Tähdet

 

 

SirpaM (varmistettu kirjoittaja)  

Hyvän sininen pusero, sopii hyvin farkkujen kanssa. Väljyytensä vuoksi monikäyttöinen, alle sopii vaikka paitapusero! Yleensä käytän kokoa S (166 cm normaali/hoikka), mutta nyt tilasin koon M, joka oli just passeli.

Ota yhteyttä

Markku

markku@tuoriniemi.fi

+358 44 0244111