Vi tillverkar högkvalitativa produkter i Finland stickat av ekologiskt linne och merinoull 

Varför förbeställa?

Ansvar

Vårt mål är att agera ansvarsfullt på alla sätt som räddar naturen. På senare tid har man uppmärksammat klädindustrins problem. Märta, till exempel, skriver om dessa problem på deras hemsida.

Naturvänlig

Klädernas livscykel beror på flera olika faktorer. Materialvalet kan påverka klädernas ålder och belastningen på miljön. Vi föredrar till exempel naturmaterial på grund av deras goda egenskaper och återvinningsbarhet. Nackdelarna med mikroplast har blivit kända för oss alla och vi försöker undvika att använda konstfibrer när det är möjligt. Det är skillnad på produktionen av naturmaterial också och vi har försökt ta hänsyn till denna faktor vid materialval.

Sättet vi jobbar på

Även om vi har försökt välja garn som är gjorda på ett så miljövänligt sätt som möjligt, är det nästan omöjligt att undvika några skador på naturen under tillverkningen. Det är därför vi strävar efter att fokusera på det verkliga behovet i tillverkningen. Om vi ​​tillverkade alla produkter i förväg så att konsumenterna kunde få det de ville ha direkt skulle det leda till felbedömningar och med det onödig produktion.

Engagera dig i att ta ansvar

Så vi utmanar dig att ta detta ansvar genom att vänta några dagar på att din produkt ska vara klar. Detta gör dock att du, om du vill, kan påverka den tröja du väljer. För varje produkt kommer vi att ange måtten på japrodukten och storleken du har valt. Om du till exempel vill påverka längden på ärmen försöker vi efter bästa förmåga uppfylla dina önskemål.

Ansvarsfullt mode

Vi tillverkar alla produkter som presenteras på dessa sidor i våra egna stickade plagg i Lieto. Vi använder naturfibrer som material. Garnerna är 100 % merinoull och 100 % ekologiskt linne. Vi tillverkar endast produkter efter att vi tagit emot din beställning. På så sätt strävar vi efter att rädda naturen och undvika onödig tillverkning. Classic Outlet på hemsidan hittar du individuella färdiga produkter som vi ofta säljer med rabatt. Vi levererar vanligtvis produkterna inom 2 till 14 dagar efter beställning. Vi utmanar dig att ta ansvar genom att vänta ett ögonblick på att din produkt ska bli färdig.

Merinoulltröjor

Vi tillverkar tröjor i merinoull, tröjor av merinoull och accessoarer i merinoull. Dessa tillbehör inkluderar mössor, halsdukar och vantar. Många av de merinoullstickade plaggen vi tillverkar är designade av Kaislakerttu Lehtovaara.

Tillverkning av stickat ylle

Vi använder många färger i stickat designat av Kaislakert. Vi använder en lite annorlunda stickteknik och en speciell stickmaskin för att göra dem. Tack vare denna speciella maskin kan vi använda exceptionellt många färger i en stickning. En tröja kan innehålla upp till 22 garn i olika färger.

Cardigan

Kofta i merinoull. Tack vare deras mångfärgade är de kompatibla med flera outfits i olika färger

Tröja

 

100% merinoull. Bekväm mjuk tröja. Filen är ett fint plagg för många resor

Etgraf ullstickat

 

Design Marja-Riitta Bottas och Mikko Aimo-Koivisto. Så berättar de själva samlingens historia Facebook på deras hemsida: ”Etgraf startade sin verksamhet 1991 i Skärgårdshavet, Houtskar. När vi bodde på ön designade och tillverkade vi mönstrade stickade plagg. Vi återvände till Helsingfors 1996. Vi hade en studiebutik på Eerikinkatu 15 i tre år.

Hösten 2020 inledde vi ett samarbete med Tuoriniemi Dreams Oy. Tuoriniemi producerar vår mönsterdesign på naturmaterial, merinoull och ekologiskt linne.

Försäljning av stickat: https://tuoriniemi.fi/

Jasmin som modell för Etgraf-bilder.”

Ärmlös tröja

 

Stickad väst i 100% merinoull och lätt cape i 60% merinoull

Ullmössa

Underbart mjuk 100% merinoull ger mössan en lyxig känsla.

Vante

Bekväm axel av 100 % meronoull

Scarf

Merinoull är ett utmärkt material för halsdukar. Mjuk och behagligt varm.

HS tröja

 

Vi gör Ugly Truth-tröjor gjorda av 100% merinoull, designade av Helsingin Sanomat. Vi betalar 10% till John Nurminens Stiftelse för försäljningen av dessa fula sanningströjor, som går till att skydda Östersjön.

Finskt linnestickat plagg

Vi gör stickat av linne. Linet vi använder är ekologiskt lin som kommer till oss från Italien. Vi tillverkar linnejackor, linneblusar, linnetunikor och linneklänningar.

 

Att köpa en linstickad visar ansvar

Lin är en av de äldsta grödorna. Det har använts som material i tusentals år. Linnets egenskaper har glädjat människor genom tiderna. Linnefibrer är till stor del cellulosa som bomull. De kemiska egenskaperna är ungefär desamma som bomull. Men odlingen av dessa material är mycket annorlunda. Medan bomull behöver stora mängder bevattningsvatten, trivs lin i torra odlingsområden och kräver ingen konstgjord bevattning. Linodling skyddar grundvattnet. Användningen av växtskyddsmedel är låg. Garntillverkaren vi använder använder inga kemiska bekämpningsmedel alls.

 

Linne är nu på modet

Även om lin påminner om bomull i kemisk sammansättning har lin en mer porös struktur än bomull och absorberar fukt bättre än lin.  Lin är smutsavvisande, slitstark, andas, mycket fuktabsorberande och värmeledande. En sticka av linne känns varm i svalt och svalt i varmt väder. Linfiber är stark, men dess viktid är dålig och den är styv som en fiber. Det vävda linnetyget är lätt skrynkligt. På grund av sin styvhet och dåliga böjmotstånd är stickat linne tekniskt ganska krävande. Stickan bildar dock ett elastiskt band vilket gör att linnestickan inte skrynklar lika lätt som tyget. Hämta din från vår butik och upplev den lyxiga känslan av linne.

Tunika i linne

Tunikan stickad av ekologiskt linne är ett bekvämt plagg. Fallande och lätt, lyxig känsla.

Linne blus

 

Stickad av linne, bekvämt grepp. Värm i svalt och sval i varmt, sådan är linstickad.

Linne klänning

 

Stickad linneklänning, fint plagg.

Linnejacka

 

Linne lämpar sig väl som stickat material. Skrynklar inte som tyg. Välvårdat hållbart plagg.

Etgraf linnesticka

 

Etgraf-kollektionen, som startade 1991, fick nytt liv när den kom med i vår kollektion. Förutom ylleband har vi tagit fram en kollektion av 100% ekologiskt linne och resultatet är fantastiskt. Prova själv!

Från våra kunder

 

Tunika i linne svart

Stjärnorna

 

 

Laurina

Beställningen gick jättebra och paketet kom snabbt till den lokala posten! Tunikan i linne motsvarade helt mina förväntningar och är underbart lätt och mjuk på ytan. Tack!

 

Skogströja

Stjärnorna

 

 

julia

Skogsstickan kom till den lokala posten riktigt snabbt och motsvarade mina förväntningar perfekt! Materialet känns mjukt och skönt på ytan, till skillnad från klåda till skillnad från många andra tröjor. Jag bär storlekarna S och M, och jag beställde Forest-tröjan i storlek S, som sitter bra på mig (som lämnas lagom lös, som jag gillar att behålla mina tröjor). Sammantaget en underbar produkt!

 

Nautisk tröja

Stjärnorna

 

 

Kaisa M.

Stickningen är riktigt vacker, med en högkvalitativ känsla, underbart mjuk och omsorgsfullt avslutad. Jag kan varmt rekommendera! Det gick enkelt att beställa och leveransen var riktigt snabb. En ytterligare notering är att stickningen är ganska löst sittande. För mig själv (ML-storlek, 175 cm lång) var s-storleken passande för ärmar och axlar, men annars ganska överdimensionerad.

Vänligen kontakta oss

markku

markku@tuoriniemi.fi

+358 44 0244111

?
Den här webbplatsen samlar in data med hjälp av Google Analytics. Acceptera. Kassera.
×