fbpx

Ansvarsfullt mode

Valmistamme kaikki näillä sivuilla esitellyt tuotteet omassa neulomossamme Liedossa. Käytämme materiaaleina luonnonkuituja. Langat ovat 100% mulesing-vapaa merinovilla ja 100% luomupellava.

Olemme siirtyneet käyttämään mulesingvapaata merinovillaa. Maksamme langasta ylimääräisen maksun ja saamme langan toimittajalta sertifikaatin, joka sitouttaa heitä hankkimaan vastaavan määrän mulesingvapaata merinovillaa. Haluamme valmistaa vastuullista muotia.

Siinä kun puuvilla tarvitsee suuria määriä kasteluvettä, pellava viihtyy kuivahkoilla kasvupaikoilla, eikä se vaadi keinokastelua.

Pellavan viljely suojelee pohjavesiä. Kasvinsuojeluaineiden käyttö on vähäistä. Meidän käyttämämme langan valmistaja ei käytä lainkaan kemiallisia torjunta-aineita.

Finskt linnestickat plagg

Vi gör stickat av linne. Linet vi använder är ekologiskt lin som kommer till oss från Italien. Vi tillverkar linnejackor, linneblusar, linnetunikor och linneklänningar.

Att köpa en linstickad visar ansvar

Pellava on vanhimpia viljelykasveja. Sitä on käytetty materiaalina tuhansia vuosia. Pellavan ominaisuudet ovat miellyttäneet ihmisiä kautta aikojen. Pellavakuidut ovat suurelta osin selluloosaa kuten puuvillankin. Kemialliset ominaisuudet ovat suunnilleen samat kuin puuvillan. Näiden materiaalien viljely eroaa kuitenkin paljon toisistaan. Siinä kun puuvilla tarvitsee suuria määriä kasteluvettä, pellava viihtyy kuivahkoilla kasvupaikoilla, eikä se vaadi keinokastelua. Pellavan viljely suojelee pohjavesiä. Kasvinsuojeluaineiden käyttö on vähäistä. Meidän käyttämämme langan valmistaja ei käytä lainkaan kemiallisia torjunta-aineita.

Linne är nu på modet

Vaikka pellava muistuttaa kemialliselta koostumukseltaan puuvillaa, pellavan rakenne on kuitenkin huokoisempi kuin puuvillan ja kosteus imeytyy pellavaan paremmin.  Pellava on likaa hylkivää, kulutusta kestävää, hengittävää, hyvin kosteutta imevää ja lämpöä johtavaa. Pellavasta valmistettu neule tuntuu lämpöiseltä viileässä ja viileältä lämpimällä ilmalla. Pellavakuitu on lujaa, mutta sen taittumisen kesto on heikkoa ja se on kuituna jäykkää. Kudottu pellavakangas rypistyy herkästi. Jäykkyytensä ja heikon taivutuskestonsa tähden pellavan neulominen on teknisesti melko vaativaa. Neule kuitenkin muodostaa elastisen sidoksen, jonka ansiosta pellavaneulos ei rypisty kankaan tavoin yhtä herkästi.  Hanki omasi kaupastamme ja koe pellavan ylellinen tuntu.

 

Merinovillaneuleet

Valmistamme merinovillaisia neulejakkuja, merinovillaisia villapuseroita ja merinovillaisia asusteita. Näitä asusteita ovat pipot, kaulahuivit ja lapaset.  Monet valmistamistamme merinovillaneuleista ovat Kaislakerttu Lehtovaaran suunnittelemia. Valmistamme myös Helsingin sanomien ideoimia Ruma totuus villapaitoja, joiden materiaali on myös merinovillaa. Näiden Ruma totuus villapaitojen myynnistä maksamme John Nurmisen säätiölle 10%, Tämä menee Itämeren suojeluun.

Tillverkning av stickat ylle

Kaislaketun suunnittelemissa neuleissa käytämme runsaasti värejä. Niiden valmistamisessa käytämme hieman poikkeavaa neuletekniikkaa ja erikoista neulekonetta. Tämän erityiskoneen ansiosta pystymme käyttämään poikkeavan paljon värejä yhdessä neuleessa. Yksi neulepusero voi sisältää jopa 22 eriväristä lankaa.

 

Suomalainen neule on vastuullinen hankinta

Hankkimalla kotimaisia neuleita tuet suomalaista tuotantoa ja vastuullista muotia.

Fri leverans till Finland och alla andra länder. Fri retur till länder listade utöver Finland.

Om du bestämmer dig för att köpa någons produkter hoppas vi att det motsvarar dina förväntningar

Men om du är besviken på ditt val kan du returnera produkten och vi återbetalar ditt köp. För att returnera produkten, vänligen kontakta oss, vi skickar en färdig adressetikett som du bara fäster i returförsändelsens låda. I Finland kommer returen att levereras till Postis kontor. Alla returer av produkter som skickas utomlands till de angivna länderna kan levereras till valfri DHL-servicepunkt.

Fri frakt och returer gäller för följande länder

Österrike, Belgien, Bulgarien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Ungern, Luxemburg, Polen, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige och Nederländerna

Leverans till andra länder är också gratis, men vi kan inte ordna fri retur.

Tillverkad i Finland

Kaikki tuotteen syntyvät Liedossa sijaitsevassa neulomossamme

Kaislakerttu Lehtovaaran suunnittelemat merinovilla neuleet

Helsingin sanomien Ruma totuus merinovillaiset puserot

Ruma totuus villapaidoista menee 10 % luonnonsuojelulle John Nurmisen säätiön kautta.

 

Luomupellava neuleet

?
Den här webbplatsen samlar in data med hjälp av Google Analytics. Acceptera. Kassera.
×