Varför linne

Vi har tillverkat stickat merinoull i flera år och nu har linstickat föremål varit föremål för vårt utvecklingsarbete. Att sticka av linne är inte särskilt enkelt, men vi har utvecklat metoder för att göra det mer framgångsrikt. Vi fick vår första erfarenhet av linstickning redan på 90-talet. Vi gjorde flera kollektioner av 100% linne åt Marimekko. Produkterna väckte uppmärksamhet redan då och vi fick bra feedback på deras kvalitet. Nu har vi kunnat göra linstickan lätt.

Girafftröja linnestickad blåvit

Varför linne är bra för naturen

Vi hittade en tillverkare av linnegarn i Italien vars garn är eko-linne. Linné föder upp är mer miljövänligt än att odla bomull. Det kräver betydligt mindre vatten och kräver inte så mycket bekämpningsmedel. Vår tillverkare har gjort det så bra att de har flera relaterade certifieringar. De har också flera tillverkningspatent som stödjer hög kvalitet och miljövänlighet.

korona Virus

Vi har lite garn i lager. Vi kommer att behöva mer av det snart och ser fram emot situationen orsakad av coronaviruset. Nu är fabrikerna I Italien komma ikapp och se fram emot nästa trådleverans. Vi hann beställa mer garn innan fabrikerna stängde, men vi hann inte leverera dem.

Linstickat i vår kollektion

Vi började utveckla linstickat till våra egna kollektioner förra året. Modellerna Giraffe, Lehti och Flax föddes i våras. Det är något speciellt med att utveckla dem.

Giraffklänning i linnestickad svartgrå

Giraffen fick lämna över sitt vackra mönster till Giraffe-modellen. Den är implementerad med en ganska komplex stickteknik. Denna komplexitet återspeglas i det faktum att en enda programrad av programmeringsspråket som krävs för att programmera en stickmaskin visade sig vara för kort för att skriva en instruktion. En kompromiss måste göras för att lösa det. Lyckligtvis påverkade det inte resultatet. Samma problem uppstod redan på 90-talet när vi gjorde kollektioner för till exempel Marimekko och Annikki Karvinen. Symbolerna som behövdes för att programmera stickmaskinen tog slut och jag fick göra speciallösningar för att lösa problemet. Jag frågade tillverkaren av Stoll stickmaskiner på en mässa. De förstod inte riktigt varför tecknen inte skulle räcka. Detta band är faktiskt resultatet av många års utveckling. Jag är nöjd med resultatet eftersom stickningen är lätt och fortfarande har glasögon.

Lövtröja linne stickad grön

Tidningsmodellen föddes från idén om min fru Riita. Den implementerar sticktekniken som utvecklats under åren, där vi har lyckats kombinera lättheten i stickningen och det snygga utseendet i den mönstrade stickan. Linnets goda egenskaper kommer väl fram i denna bindning.

Linblus i linneguld

På Lin-Mali vill vi lyfta fram lins egenskaper. Produkten är gjord av slät stickning och t ex Flex-tröjan kan hållas ihop även med en jacka av giraffmönster. Känslan av linne mot huden är värd att testa. Dess andningsförmåga är oöverträffad.

Vi våtbehandlar alla linstickade plagg. Linstickning görs bäst när den är ordentligt färdig för att förhindra krympning efter tvätt.

?
Den här webbplatsen samlar in data med hjälp av Google Analytics. Acceptera. Kassera.
×