Pellavaneule

Kotimainen pellavaneule materiaalina luomupellava

Koe pellavan ihana kosketus

Valmistamme omassa neulomossamme neuleita myös pellavasta. Pellava neulottuna materiaalina on ihastuttava materiaali. Siinä yhdistyvät pellavan parhaat ominaisuudet. Pellava on lämmin viileällä ja viileä lämpimällä. Tämä ominaisuus johtuu pellavan hyvästä kosteudenimukyvystä ja hyvästä lämmönjohtavuudesta. Pellava on kemialliselta koostumukseltaan saman kaltaista kuin puuvilla, mutta sen rakenne on huokoisempi, jolloin kosteus imeytyy siihen helpommin. Pellava myös kuivuu nopeasti.

Pellavaneuleen olemus

Pellava mielletään materiaalina, joka rypistyy herkästi. Pellavakangas todella rypistyykin herkästi. Vaikka pellavan kuitu on hyvin kestävää, se on myös jäykkää. Hyvin valmistetun pellavaneuleen elastisuus kuitenkin ehkäisee yllättävän tehokkaasti rypistymistä. Hyvä pellavaneulos voi olla kevyttä, hyvin laskeutuvaa ja ryhdikästä samanaikaisesti.  Olemme tehneet paljon kehitystyötä saadaksemme näitä ominaisuuksia esiin meidän neuleisiimme. Yksi pellavan erinomainen ominaisuus on se, että se ei varaudu sähköisesti. Sen ansiosta neuleen laskeutuvuus säilyy hyvänä kaikissa olosuhteissa. Pellava hylkii likaa, puhdistuu helposti, ei nukkaannu ja pehmenne ja paranee käytössä vuosien mittaan.

Vastuullinan valinta, Suomessa valmistettu pellavaneule

Pellava on ekologinen valinta. Pohjavedet säästyvät, sillä pellava ei vaadi lainkaan keinokastelua, vaan kasvaa sateen voimalla. Pellava viihtyy kuivahkoilla kasvipaikoilla, se ei vaadi keinokastelua. Pellava on lisäksi antibakteerinen ja allergisoimaton materiaali. Koe pellavan ylellinen olemus ja nauti sen antamasta ihastuttavasta tuntumasta. Hyvin hoitamalla saat tuotteesta pitkäikäisen vaatteen, joka säilyy siistinä pitkään.

Näytetään tulokset 1–9 / 15